Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΣΤΗ "ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΛΙΤΕΙΑ"!!!!! 

 
 Α) ΜΕΛΩΔΟ-παιχνιδίσματα ( για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω)

Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκμάθησης των πρώτων εννοιών της μουσικής μέσα από το παιχνίδι. Σύντροφοί μας όλη τη χρονιά το μεταλλόφωνο και τα boomwhackers , όπου ο συνδυασμός αυτών συμβάλει στην κατανόηση των εννοιών του ρυθμού και της μελωδίας. Στόχος στο τέλος του διδακτικού έτους, οι μικροί μας "Μελωδοί" να παίζουν μόνοι τους τραγούδια στο μεταλλόφωνό τους.
 
 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω και τα μαθήματα γίνονται σε κλειστά τμήματα 2 ή 3 ατόμων.
 
 
 
 
Β) ΠΙΑΝΟ-παιχνιδίσματα (για παιδιά ηλικίας 6 ετών  και άνω)
 
Ένα καινούργιο πρόγραμμα μουσικής που εισάγει τους μικρούς μαθητές μ' ένα διασκεδαστικό μα και συνάμα παιδαγωγικό τρόπο γνωριμίας με το πιάνο! Μέσα από αυτό το πρόγραμμα οι μικροί πιανίστες θα έχουν την ευκαιρεία να γνωρίσουν τους φθόγγους, τις αξίες, τα μέτρα και πολλά άλλα ενδιαφέροντα "μυστικά". Στο τέλος του διδακτικού έτους θα είναι έτοιμοι για το δικό τους....ρεσιτάλ!

 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω και τα μαθήματα γίνονται σε τμήματα 2 ατόμων.






 

ΠΙΑΝΟ (ατομικό ή ομαδικό μάθημα) 




Η σπουδή του πιάνου έχει να προσφέρει πολλά οφέλη στο νέο μαθητή, δεν παύει όμως να έχει και κάποιες υποχρεώσεις που αφορούν τη μελέτη του. Για να γίνει λοιπόν πιο ελκυστικός ο τρόπος προσέγγισής του, στη "Μουσικοπολιτεία" χρησιμοποιούμε μία νέα μέθοδο που απευθύνεται σε παιδιά που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στη μουσική. Μέσα από μια σειρά νεών βιβλίων που κυκλοφορούν στο εξωτερικό και είναι αποδεδειγμένα τα αποτελέσματά τους μαθαίνουν με έξυπνο τρόπο να μελετούν τις πρώτες παρτιτούρες τους! Βοηθητικό υποστηρικτικό υλικό σ' αυτό είναι τα cd αλλά και τα διάφορα μουσικά παιχνίδια που χρησιμοποιούνται, ώστε να γίνει πιο κατανοητή η ύλη και να υπάρξει ένα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα.

 Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και τάξη μαθητές, χρησιμοποιείται επίσης μια πρωτοποριακή μέθοδος βασισμένη απολύτως στις ανάγκες τους, ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στο τέλος της διδακτικής χρονιάς. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως όλοι οι μαθητές έχουν ένα ακόμη σημαντικό κίνητρο για μελέτη, καθώς κατά τη διάρκεια της χρονιάς προγραμματίζονται εκδηλώσεις όπου συμμετέχουν όλοι ενεργά από τον μικρότερο ως το μεγαλύτερο με αποτέλεσμα να προσπαθούν όλοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
Τα μαθήματα είναι ατομικά και διαρκούν 60 λεπτά.
 

ΑΡΜΟΝΙΟ


Μία πιο μοντέρνα εκδοχή του πιάνου αποτελεί το αρμόνιο. Ένα όργανο ηλεκτρονικό που βγάζει διάφορους ήχους και σύνθετους ρυθμούς με αποτελεσμα το μικρό παιδί να εντυπωσιάζεται από το άκουσμά του. Οι απαιτήσεις του είναι λιγότερες από αυτές του πιάνου, δεν παύει όμως να είναι ακόμη ένα μουσιικό όργανο που θέλει κόπο για να το γνωρίσουμε. Η ύλη του όμως μας επιτρέπει να κινηθούμε σε πιο ανάλαφρα κομμάτια και γνωστά στο ευρύ κοινό κάτι που από μόνο του είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των άλλων οργάνων (κλασσικών). 



ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 
  
 
Στη "Μουσικοπολιτεία" το μάθημα της θεωρίας παύει να είναι απλά και μόνο ένα θεωρητικό μάθημα και γίνεται.....παιχνίδι!!!! 
 
 
Το πρώτο βιβλίο που έρχονται σε επαφή οι μαθητές είναι η "Μουσικοπολιτεία της κυρίας Σολεδάρ" και μέσα από ποικίλες δραστηριότητες που κάθε φορά έχουν να αναπτύξουν, μαθαίνουν με έξυπνο αλλά και ευχάριστο τρόπο, τη θεωρία της μουσικής. Επίσης σημαντικό υποστηρικτικό υλικό στην προσπάθεια αυτή, είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια που έχουμε δημιουργήσει με σκοπό να εξετάζεται ο μαθητής στις γνώσεις του μέσα από ερωτήσεις που προκύπτουν από κάθε παιχνίδι. Ιδιαίτερο επίσης ρόλο στη διάρκεια του μαθήματος κατέχει και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, για τις μικρές αλλά και τις μεγαλύτερες τάξεις, όπου μέσα από ειδικά προγράμματα εκπαιδευτικού λογισμικού εξετάζεται η εμπέδωση της ύλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου